S!RENEN - nyt varslingssystem

 

Nu lanceres offentligt mobilt varslingssystem i DanmarkTilbage i 2018 slog et EU-direktiv fast, at alle borgere i EU skal kunne blive advaret via mobiltelefon på tværs af EU i tilfælde af kriser og katastrofer. I Danmark er varslingssystemet ved at være klar, og tages i brug fra d. 1. april 2023. -Det erstatter ikke den eksisterende sirene-varsling, men er et effektivt supplement.

S!RENEN er baseret på en teknologi, der hedder "Cell Broadcast" som betyder, at myndighederne kan sende advarsler fra telemasterne ud til mobiltelefoner i et afgrænset område. Da signalet sendes til alle mobiltelefoner i et givet område, vil alle EU-borgere som befinder sig i området blive varslet. Der skal ikke godkendes noget eller downloades app.

 

Lyden fra S!RENEN er en intens, høj tone med enkelte korte pauser. Den ledsages af en unik vibration.

Cell broadcast-teknologien er en-vejs og data sendes kun en vej; mod borgerne. Myndighederne modtager hverken data om borgernes mobiltelefoner eller placering, når en advarsel udsendes. Du modtager altså advarslen helt anonymt på samme måde, som et radiosignal, der udsendes til alle radioer i et bestemt område.

Hvem står bag:

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet arbejder sammen om S!RENEN. Det er politiet, der advarer befolkningen, og det er Beredskabsstyrelsen, som driver systemet.

S!RENEN er udviklet i regi af Forsvarsministeriet sammen med Justitsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og deres underliggende styrelser.
 
Hvad kræver det af din Smartphone

  • Din Android-telefon kan med sikkerhed modtage advarsler via S!RENEN, hvis dit styresystem er Android 11 eller nyere.
  • Din Android-telefon kan sandsynligvis modtage advarsler via S!RENEN, hvis dit styresystem er Android 6 eller nyere.
  • Din Android-telefon kan måske modtage advarsler via S!RENEN, hvis dit styresystem er Android 4 eller nyere.
  • Din Apple-telefon kan med sikkerhed modtage advarsler via S!RENEN, hvis det er en iPhone 8 eller nyere som er opdateret til iOS 16.4 eller nyere.

OBS: Det forventes, at Apple/Android sender nye opdateringer ud i løbet af marts måned, som imødekommer de krav der stilles til at modtage signal fra S!RENEN.

 

Nyheder fra Speaky

 

Læs seneste nyheder her:

Siren - nyt varslingssystem

Advarsel om svindel SMS

3G udfases

5G er på vej.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få produktnyheder direkte i din indbakke.

 

 

 

Brug for hjælp? 

  Se FAQ

  Se øvrige priser her

  Læs vores vilkår her   

  Se Dækningskort

 

Kontakt

Speaky

Klintehøj Vænge 19

3460 Birkerød

Man-tors 9.00-16.00

Fredag 9.00-15.00

Frokostlukket 12.00-13.00

Tlf. 70 60 60 98

Support@speaky.dk